Kursus IPN

5 Mei 2018 (9am – 1pm)

Kursus ini akan mendedahkan teknik-teknik mengingat dengan menggunakan keupayaan otak kanan. Teknik yang diajarkan kepada ibubapa ini boleh di pindahkan kepada anak selepas balik kursus.  Antara yang akan diajar adalah mengingat dengan menggunakan

– Teknik Memory Linking,

– Teknik Memory Pegging

– Photographic Memory/Observation Skill

– Basic Speed reading dll

Peserta akan dilatih dengan percubaan mengingat 20 perkara dalam keadaan teratur dalam waktu yang singkat sahaja!

5 Mei 2018 (2pm – 5pm)

Tercari-cari bagaimana mahu mengajar anak Matematik? Jika anda lihat di youtube, dan cari kata “Kids Mental Arithmetic” anda akan rasa kagum dan hairan bagaimana kanak-kanak belum bersekolah melakukan tambah tolak dengan sangat cepat. Tidak kelihatan mereka mengira-ngira.

Keupayaan daya imaginasi mereka sangat kuat. Itu adalah kerana latihan Mental Arithmetic yang telah diajar kepada mereka.

Dengan Kursus Crash Course Mental Arithmetic ini, anda akan diajar operasi abacus hingga anda boleh menguasainya untuk diajar kepada anak sehinggalah mereka mencapai tahap Mental Arithmetic.

button

 

 

 

 

 

 


 

1

22 Disember 2017

button

Sila rujuk cawangan yang disenaraikan

button

 


 

 

 

 

 

             28 December 2017 (9am – 5pm)

Ini adalah seminar utama IPN – Mengajar menghafal Al Quran Dari Bayi Kaedah DarwishDarwisya.  Antara perkongsian adalah bagaimana saya mengajar anak saya dari bayi hingga dia mengenal huruf dan seterusnya menghafal 30 surah terakhir pada umur mereka 3 tahun.

Ia membincangkan bagaimana bermula dan apakah langkah-langkahnya. Model V.A.K dalam pengajaran al Quran dll. Untuk Seminar Live yang akan diadakan di 02-01-01, Wisma Yayasan Pekema, Star Central, Cyberjaya.

Jika anda mempunyai banyak halangan untuk hadir ke seminar ini, boleh Tutorial Online Video di link ini 

button

  Akan Datang

Apakah masa depan mereka yang bergelar huffaz ini selain berguna di Masjid dan di Majlis keraian Islam? Pernahkah terfikir ada yang telah menyandang gelaran ini dan kini berkecimpung dalam bidang profesional? Salahkah jika kita mengimpikan anak huffaz tetapi mempunyai kerjaya dan kehidupan profesional?

Apakah personaliti type anak kita dan kerjaya profesional apakah yang sesuai untuk kita rancang dari sekarang?  Untuk mengetahui lebih lanjut, jemput untuk menghadiri seminar Profesional Quranic Masterplan Sesi Pagi :  Quranic Masterplan DarwishDarwisya, Sesi Petang : Homeschooling DarwishDarwisya

 

 

 

 

 


 

 

Akan Datang

Kursus ini diadakan setelah ramai yang bertanya apakah perkembangan Darwish dan Darwisya. Apakah usaha saya setelah anak menghafaz 30 surah terakhir pada umur 3 tahun.  Apakah tujuan, objektif, usaha dan aktiviti Darwish & Darwisya.

Antara topik yang akan dibincangkan adalah :

1. Kenapa mereka tidak bersekolah atau memasuki tahfiz?

2. Bagaimana jadual mereka

3. Apa ilmu selain al Quran dan Bagaimana mereka mendapatkannya

4. Bagaimana mereka memahami al Quran dengan menggunakan flowchart

5. Apakah perancangan masa depan untuk mereka?

Untuk sebarang jemputan penceramah dengan mana-mana kursus dis disini, sila hubungi emel linakarim2@gmail.com atau h/p 0192308080″ 

 

 

Untuk sebarang jemputan penceramah dengan mana-mana kursus dis disini, sila hubungi emel linakarim2@gmail.com atau h/p 0192308080

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senarai Menunggu We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.