Senarai Menunggu We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.

Kursus IPN

                                                                                                  Online – Available 24/7
             Live    – 29 April 2017 (9am – 5pm)

Ini adalah seminar utama IPN – Mengajar menghafal Al Quran Dari Bayi Kaedah DarwishDarwisya.  Antara perkongsian adalah bagaimana saya mengajar anak saya dari bayi hingga dia mengenal huruf dan seterusnya menghafal 30 surah terakhir pada umur mereka 3 tahun. Ia membincangkan bagaimana bermula dan apakah langkah-langkahnya. Model V.A.K dalam pengajaran al Quran dll. Untuk Seminar Live yang akan diadakan di Shah Alam, klik Link ini . Jika anda mempunyai banyak halangan untuk hadir ke seminar kami secara live, cara lain untuk mendapatkan ilmu ini adalah melalui Tutorial Online kami.

button


             30 April 2017 (9am – 5pm)

Seminar yang akan membuka mata ramai ibubapa. Tips dan perkongsian 2 ibu yang telah berjaya. Perjalanan mendidik anak berjaya dunia akhirat bukanlah sesuatu perkara yang mudah. Namun ia tidak mustahil kita telah mengetahui akan usaha dan perancangan mereka yang telah berjaya untuk dijadikan panduan. Ibu Pertama – yang berjaya melahirkan 4 anak lelaki penghafaz al Quran dan berjaya dalam bidang kerjaya masing-masing. Ibu Kedua – Ibu yang berjaya mendidik anaknya menghafaz  5 Juzuk al Quran pada umur 5 tahun. Ini bukan sekadar teori atau kaedah semata. Ia berserta bukti dihadapan mata. Usaha yang berjaya. Jangan lepaskan peluang belajar dari mereka.

25 Mac 2017  (9am – 5pm)

Apakah masa depan mereka yang bergelar huffaz ini selain berguna di Masjid dan di Majlis keraian Islam? Pernahkah terfikir ada yang telah menyandang gelaran ini dan kini berkecimpung dalam bidang profesional? Salahkah jika kita mengimpikan anak huffaz tetapi mempunyai kerjaya dan kehidupan profesional?

Apakah personaliti type anak kita dan kerjaya profesional apakah yang sesuai untuk kita rancang dari sekarang?  Untuk mengetahui lebih lanjut, jemput untuk menghadiri seminar Profesional Quranic Masterplan Sesi Pagi :  Quranic Masterplan DarwishDarwisya, Sesi Petang : Homeschooling DarwishDarwisya

25 Mac 2017 (2pm – 5pm)

Kursus ini diadakan setelah ramai yang bertanya apakah perkembangan Darwish dan Darwisya. Apakah usaha saya setelah anak menghafaz 30 surah terakhir pada umur 3 tahun.  Apakah tujuan, objektif, usaha dan aktiviti Darwish & Darwisya.
Antara topik yang akan dibincangkan adalah :

1. Kenapa mereka tidak bersekolah atau memasuki tahfiz?
2. Bagaimana jadual mereka
3. Apa ilmu selain al Quran dan Bagaimana mereka mendapatkannya
4. Bagaimana mereka memahami al Quran dengan menggunakan flowchart
5. Apakah perancangan masa depan untuk mereka?

4 Mac 2017 (9am – 1pm)

Kursus ini akan mendedahkan teknik-teknik mengingat dengan menggunakan keupayaan otak kanan. Teknik yang diajarkan kepada ibubapa ini boleh di pindahkan kepada anak selepas balik kursus.  Antara yang akan diajar adalah mengingat dengan menggunakan
– Teknik Memory Linking
– Teknik Memory Pegging
– Photographic Memory/Observation Skill
– Basic Speed reading

Peserta akan dilatih dengan percubaan mengingat 20 perkara dalam keadaan teratur dalam waktu yang singkat sahaja!  Harga adalah RM70 untuk seorang. untuk sesi pagi.

8

4 Mac 2017 (1pm – 5pm)

Tercari-cari bagaimana mahu mengajar anak Matematik? Jika anda lihat di youtube, dan cari kata “Kids Mental Arithmetic” anda akan rasa kagum dan hairan bagaimana kanak-kanak belum bersekolah melakukan tambah tolak dengan sangat cepat. Tidak kelihatan mereka mengira-ngira.

Keupayaan daya imaginasi mereka sangat kuat. Itu adalah kerana latihan Mental Arithmetic yang telah diajar kepada mereka. Dengan Kursus Crash Course Mental Arithmetic ini, anda akan diajar operasi abacus hingga anda boleh menguasainya untuk diajar kepada anak sehinggalah mereka mencapai tahap Mental Arithmetic.

button

20

4 Mac 2017 (9am – 5pm)

Pakej ini adalah gabungan 2 kursus. Right Brain & Mental Arithmetic. Ia akan berlangsung 1 hari dengan jadual dibawah :

Sesi Pagi : Right Brain
Sesi Petang : Mental Arithmetic

Kedua-dua kursus ini adalah latihan otak kanan yang akan meningkat keupayaan otak kanan!

Sesi pagi, Right Brain Techniqueakan mendedahkan teknik-teknik mengingat dengan menggunakan keupayaan otak kanan.
Manakalah Sesi petang, Mental Arithmetic pula adalah pengajaran Matematik dengan menggunakan kemahiran visualisasi Mental.

3

 

button

1

 

button


button

 

button

 


 

Untuk sebarang jemputan penceramah dengan mana-mana kursus diatas ditempat anda, sila hubungi emel linakarim2@gmail.com atau h/p 0192308080

491354267657031