Financial Literacy For Kids

Financial Literacy Module For Kids


“If you are a parents that have the objective of raising the awareness of and the need for business preparation education as a “social cause”. – combining enterprise skills, entrepreneurship, skills and business basics in children at an early age, you are at the right place”


Modul ini adalah untuk mambantu ibubapa mengajar anak tentang pendidikan kewangan dan dunia perniagaan kepada anak mereka.

Module ini diambil dari Houghton Mifflin Harcourt (HMH), sebuah organisasi pembelajaran (Global Learning Company) dan antara penerbit program K12 terbesar didunia. Media pendidikan yang diwujudkan adalah berteknologi inovatif dengan pendekatan holistik yang memberi inspirasi dan menggalakkan pencapaian serta minat pembelajaran sepanjang hayat. Module ini boleh didapati di internet. Namun tujuan kami adalah untuk memudahkan ibubapa mendapatkan module ini bagi mengajar kepada anak sendiri.

Tujuan ilmu ini diajar kepada anak kita adalah untuk mereka tahu bagaimana dunia perniagaan yang punya ranjau liku mempunyai sebab jika mereka jatuh gagal atau berjaya. Dalam Islam, 9/10 rezeki itu datang dari perniagaan. Namun orang kita gagal menyediakan anak mereka dengan ilmu ini sedari kecil, menyebabkan bila dewasa, mereka terjun ke dunia perniagaan tanpa sebarang pengetahuan tentangnya.

Didalam modul ini, ibubapa akan menggunakan pendekatan mengajar  ilmu perniagaan asas serta cara menggunakan worksheet yang disediakan bagi setiap module. 1 module/ 1 minggu. (26 module)

  • Video
  • Ebook Comic
  • After School Activity
  • Parents Guide
  • Teachers Guide (8-9 yrs)
  • Teachers Guide (10-11)

 

SETIAP MODULE TELAH DISUSUN SEPERTI DIBAWAH

smc2

 

CONTOH COMIC EBOOK UNTUK BAB 1

smc3

CONTOH ACTIVITY GUIDE UNTUK BAB 1

smc5

CONTOH WORKSHEET UNTUK BAB 1

smc4

CONTOH VIDEO UNTUK BAB 1

 

BAB TERKANDUNG DALAM MODULE INI

smc

 

arrow 

                 PROMOSI 7 HARI
SAH SEHINGGA 7 DISEMBER 2017!

 

            UNTUK PEMBELIAN, SILA KE LINK INI (SILA KLIK)

                                                                                     .


Senarai Menunggu We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.